0
© 2016 Haute Cup., All Rights Reserved
PROTECTIA CONSUMATORILOR - ANPC - Info Consumator: 0800-080999 - www.anpc.gov.ro
Dezvoltat de Touch Media
Contul meu
Ai deja cont?
Ai uitat parola?
Recuperare parola
Intra in cont
Bine ai venit, monentan nu esti logat.
Exista doua posibilitati.
Sa cumperi produse ca utilizator neautentificat
Realizare cont nou
Dureaza 30 de secunde sa iti faci un cont
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului
Cosul de cumparaturi
Cosul dumneavoastra este gol.
Despre cafea
Ce trebuie sa stii despre cafea
Publicat la data de 31.07.2017
Ce trebuie sa stii despre cafea

Cafeaua este o băutură de culoare neagră ce conține cafeină și care se obține din boabe de cafea prăjite și măcinate. Boabele de cafea sunt fructele arborilor de cafea din familia Rubiaceae, genul Coffea, cu două varietăți mai importante: Coffea arabica și Coffea robusta (Coffea canephora). Coffea arabica furnizează sorturile cu aromele cele mai fine, pe când Coffea robusta este mai amară și mai puțin aromată. Calitatea cafelei este influențată de locul de cultivare, depozitare și procesul de torefiere a boabelor de cafea.

 

Originea denumirii ar proveni din regiunea Koffe din podișul Etiopiei unde au fost descoperite pentru prima dată plante de cafea și apoi introduse în lumea arabă. Cafea este pronunțat în limba turcă kahve, iar în arabă arabă قهوة qahwa o trunchiere a cuvântului qahhwat al-bun sau „vinul boabei” (băutură excitantă sau stimulent). Cuvântul coffee a apărut în limba engleză prin cuvântul german Koffie, în anul 1598.  Cafeaua este produsă în peste 50 de țări de pe glob, principalul producător fiind Brazilia, urmată de Vietnam, Columbia, Indonezia și Mexic

Modificari si setari importante online

In Uniunea Europeana s-a modificat legea privind datele personale ale utilizatorilor online si dorim sa va informam. Va rog sa le vedeti dureaza doar cateva minute. Te rog acceseaza aceste informatii pentru a putea folosi in continuare site-ul nostru.

Aflati:

Cum ne asiguram ca sunt protejate datele tale.

Cum utilizeaza site-ul nostru datele dumneavoastra personale.

Noile modificari la: Termeni si conditii, Politica de confidentialitate si Politica de cookie-uri.